400 g stenbiderfilet
200 g stenbiderrogn
2 skalotteløg
½ citron
1 bdt dild
Salat:
1 ½ dl fløde
10 g smør
100 g jordskokker
100 g porre
100 g gulerod
100 g agurk
100 g kartoffel
100 g skorzonerødder
¼ kinakål
1 tsk sennep
1 spsk kryddereddike
Skræl grønsagerne og skær dem i skiver .
Skær stenbiderfiletten i skiver på 2-3 cm. tykkelse.
Befri rognen for hinde, Se stenbiderrogn. Tilsæt salt og citron samt finthakkede skalotteløg og dild.
Sautér kartoflerne i en gryde med smør. Tilsæt derefter gulerødder, jordskokker samt skorzonerødder. Lad disse grønsager stå og simre i et par minutter.
Tilsæt porre, agurk, sennep, eddike samt fløde. Lad det hele småkoge i ca. 10 minutter.
Læg stenbideren på en tør varm pande, den afgiver en væske som skal hældes ud. Start igen med en ren pande med en klat smør på. Læg stenbideren på når smørret er godt varmt og steg den lysebrun.
Vend kinakålen rundt i den varme salat. Smag til med salt og peber.
Servering:
Stenbideren anrettes på den varme salat, evt. på tallerken.Tips: Fiskehandleren ordner gerne stenbideren for dig. Grøntsagerne kan begrænses og udskiftes efter egen smag.