Laks kommer oftest fra dampbrug, hvor de lever en kummerlig tilværelse og er stuvet sammen på næsten ingen plads. Det medfører, at laksen knapt kan svømme, at finnerne udvikler sig underligt afstumpede, og at kødet ofte bliver slapt og kedeligt.
De mest uegnede laksefisk til tatar er dambrugsørreder, og de bedste er norske vildlaks. Sørg for, at fisken er friskfanget; gællerne røde, øjnene spændstige og klare, og at fisken på ingen måder lugter harsk eller fisket.
100 g laksefilet
1 stor tomat
1 forårsløg
¼ tsk dijonsennep
½ citron
salt og peber
2 små skiver brød a 20 g
50 g blandet salat
Laksen skæres i tynde skiver og hakkes med en skarp kniv.
Tomaten befries for kerner og skæres i tern.
Forårsløget skæres i fine skiver.
Laksen vendes med dijonsennep, tomattern, skiver af forårsløg og smages til med citronsaft, salt og peber.
Server tataren med en lille skive brød til og lidt salat, som er vendt med en olie-eddike-dressing.
Tips: Man kan variere ingredienserne på et utal af måder. Da den fede laks kræver et syrligt og kraftigt modspil, er kapers og krydderurter gode alternativer at røre den op med, eller at blande i salaten.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 6,0 g 33e%
Protein: 12,5 g 30e%
Kulhydrat: 15,0 g 37e%
Kostfiber: 1,0 g
Energiindhold inkl. brød: 696 kj