4 store friske æg
200 g røget laks
2 store skalotteløg
1 bdt frisk dild
30 g smør
friskkværnet peber
lidt sød chilipeber
Sauce:
3 dl piskefløde
3 tsk tomatpuré
friskkværnet peber
Befri laksestykket for skind og ben og skær det i små terninger. Hak de pillede skalotteløg og dilden fint. Smelt smørret i en lille gryde og lad de hakkede løg sautere heri uden at tage farve. Krydr med friskkværnet peber.
Bland laks og dild med løg og fordel blandingen i fire godt smurte cocotter. Kom et udslået æg forsigtigt i hver cocotte ovenpå lakseblandingen. Det er nemmest at slå æggene ud i en kop et ad gangen og derefter hælde det i cocotten, derved undgår man at få et eventuelt dårligt eller et æg med ødelagt blomme i cocotten.
Sæt cocotterne side om side i bradepanden eller i en gryde, hæld kogende vand ved så det når halvt op ad cocotterne og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 10 minutter.
Saucen:
Hæld piskefløden i en gryde og lad den koge ind for god varme i nogle minutter, til den er tyknet lidt. Rør tomatpureen i og krydr med friskkværnet peber og lidt salt
Server æggene i cocotten pyntet med en enkelt kvist dild og drys en anelse sød chilipeber over. Hæld tomat saucen i en varm sauce kande og server den til sammen med lun flûte