500 g blandet tagliatelle
800 g røget laks, skåret i strimler
2 spsk olivenolie
100 g løg i skiver
1 fed knust hvidløg
425 g tomatpure
1 ½ dl tør hvidvin
1 spsk sød chilisauce
1 spsk basilikum, friskhakket
Salt
Peber, friskkværnet
Kog tagliatellen al dente i en stor gryde med kogende vand tilsat lidt salt. Sigtes og kommes tilbage i gryden.
Mens pastaen koger, varmes olien i en stor stegepande. Tilsæt løg og hvidløg og rør over svag varme, til løgene er blanke og bløde. Tilsæt vin, tomatpure, chilisauce og basilikum. Smages til med salt og peber. Lad det simre i 6 - 8 minutter.
Kom den strimlede laks på panden, og lad det simre med i 1 - 2 minutter, eller til laksen er gennemvarm.
Anret pastaen i 4 dybe tallerkner og anret saucen over pastaen. Serveres straks.