500 g renset, røget brisling
200 g tofu
1,5 dl vand
1 tsk soyasauce
1 tsk dijonsennep
2 tsk kapers
1 spsk citronsaft
1 spsk tidselolie
2 tsk æblejuice
1 lille skalotteløg
2 spsk finthakkede urter (dild, purløg, estragon, citronmelisse)
lidt friskmallet sort peber
½ citron, usprøjtet
1 tomat
friske krydderurtekviste
Renset, røget brisling anrettes dekorativt på et fad og stilles koldt.
Tofu skæres i mindre stykker, som pureres i mixer med vand, soyasauce, sennep, kapers, citronsaft, olie og æblesaft. Skalotteløg pilles, hakkes fint og blandes i sammen med hakkede krydderurter.
Tofu-mayonnaisen smages til med peber og hviler nogle minutter.
Halvdelen af mayonnaisen anrettes over fisken, og resten serveres i en skål ved siden af.
Citronen skylles, tørres og skæres i skiver.
Tomaten skylles og skæres i 8 både.
Fiskeanretningen garneres med citronskiver, tomatbåde og krydderurtekviste.
Hertil gives ristet franskbrød eller ristet rugbrød.