I Kina spiser man hunde, i Frankrig frølår. Det sidste har jeg prøvet, det smager pragtfuldt. Her er en dejlig opskrift fra den fremragende kok Jean-Louis Lieffroy fra Falsled Kro, dengang han endnu var ganske ung. Vi er tilbage i 1973, men han har stadig det gastronomiske ansvar for dette dejlige sted. Sammen med Michelle Michaud gav han følgende opskrift, her indrettet efter dybfrost. Han siger: "Det er ganske let, og har De prøvet det blot een gang, så tør jeg sværge på, at det bliver Deres foretrukne hors d'ouevre!" . Jeg er ganske enig!
# Ingredienser
12 frølår (dybfrost)
en flaske tør hvidvin
fint hakket hvidløg
persille
mælk
olivenolie, smør og hvedemel
salt og peber
* Tilberedning
De optøede frølår dyppes i en underkop med mælk og vendes flere gange i en blanding af hvedemel, salt og peber.
Hvidløg og persille er fint hakket på forhånd.
På en godt varmet pande brunes frølårene i olivenolie i et minut, ikke for mange ad gangen.
Derpå tages de op, de drypper af, olivenolien hældes fra panden og erstattes med en klat smør, så svitses hvidløgene og frølårene lægges ned på panden igen for til slut at blive drysset med lidt persille.
Til slut glaseres det hele med en sjat hvidvin og resten drikkes til!
Sæt den foran gæsterne, og de vil sidde stille og nyde denne smagsoplevelse!
Drik hvidvin til og men undgå at få en tudse i halsen.