En rest kogt oksekød (suppekød)
Saften af ½ citron
2 tsk sukker
3 dl hønsebouillon eller suppe
Hvedemel
1 stor pastinak
4 mellemstore kartofler
Mælk og smør
Revet peberrod
Lav en sauce af bouillon, citronsaft og sukker - jævnet med meljævning.
Smag til med citron og sukker - begge dele skal kunne smages tydeligt - uden at overdøve.
Skær kødet i skiver og varm det i saucen.
Lad det køle af og trække smag.
Skræl pastinak og kartofler - skær dem i tern og kog i 20 minutter.
Mos blandingen under tilsætning af kogende mælk - tilsat en klat smør.
Hæld mosen i et ovnfast fad - sæt det i ovnen i ca. 15-20 min til overfladen tager farve og bliver let sprød.
Varm sauce og kød igennem - læg kødskiver på tallerkenen - dæk med mosen - sauce fordeles over og drysses med revet peberrod.
Tips: Ingredienserne går tilsammen op i en højere smagsoplevelse.