Carpaccio blev
opfundet af kokken på Harrys bar i Venedig, da en gæst, en italiensk grevinde,
var på kur og hverken måtte indtage kogt eller stegt kød. Retten fik navn efter
en italiensk kunstner, Vittore Carpaccio, som var berømt for sin kærlighed til
dybe røde farver.
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
150-200 g afpudset
oksemørbrad
salt og peber
2 tsk olie
50 g mayonnaise
1-2 tsk citronsaft
1-2 tsk engelsk
sauce
evt. lidt knust
hvidløg
1-2 spsk mælk eller
fløde
50 g parmesanost (i
flager)
50 grucolasalat
*
Læg kødet i fryseren
1 times tid og skær det så i papirtynde skiver.
Bred kødet ud på 2
tallerkener, drys med lidt flagesalt og friskkværnet peber og stænk med olie.
Smag mayonnaisen til
med citronsaft og engelsk sauce, og tilsæt mælk eller fløde til en passende
konsistens.
Dryp dressingen over
kødet og drys med parmesanost og rucolasalat.
TIPS: Du kan evt også
bruge kød, som ikke er frosset: Skær kødet, så tyndt som du kan, og bank
skiverne helt tynde mellem to fryseposer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin