½ kg oksebov
250 g spinat
½ pakke tamarind-pasta + 5 dl vand
2 store løg
75 g friske ingefær
4-5 friske tomater
2 spsk koncentreret tomapuré
2 spsk stødt spidskomen
1 dl jordnøddeolie
3-4 fed hvidløg
Overhæld tamarind pasta med 2 dl vand og rør lidt. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Mariner kødet i tamarind-saften i ca. to timer. Hak løg, hvidløg og ingefær fint. Sauter i jordnøddeolie. Tilsæt tomatpuré. Hak tomaterne, kom dem ved sammen med spidskommen og 3 dl vand. Kom kød og marinade ved og kog det hele igennem til saucen er tæt og kødet er mørt (ca. 1 time). Bland til sidst frisk spinat i. Smag til med salt og peber.
Tamarind og 5 dl vand kan erstattes af saften af 4 lime eller saften af 2 citroner suppleret med vand, så man i alt får 5 dl væske.
Server fx. med ris, brød eller salat.