Denne ost er perfekt at have ved hånden til gode salater og
sandwich. Og desuden er den fuld af velsmag. Alsidig ost • Mozzarella er en god
kalciumkilde • Vineddike er en sund smagsgiver, som ikke indeholder noget fedt.
Forberedelse 10 min. + marinering. 10 portioner
# Råvarer til Mozzarella marineret:
3 fed hvidløg
3 mozzarellaoste a 125 g
3 kviste rosmarin
3 kviste oregano
1 tsk groftkværnet sort peber
4 spsk olie
2 spsk balsamvineddike
2-3 dl rødvinseddike
*
Fremgangsmåde:
1 Læg hvidløgsfeddene i en skål og overhæld dem med kogende
vand.
Lad dem trække i 1 min.
Lad hvidløgsfeddene dryppe af på et stykke køkkenrulle.
2 Lad ostene dryppe af og læg dem derefter i et stort
syltetøjsglas eller i tre små.
3 Læg hvidløgsfeddene ovenpå osten og stik rosmarin- og
oreganokvistene ind mellem ostestykkerne eller læg en kvist af hver sort i
glassene.
Drys sort peber over.
4 Bland olie og balsamvineddike og hæld blandingen over
ostene.
Fyld på med rødvinseddike til osten er helt dækket.
5 Lad osten stå i køleskabet mindst 1 døgn.
Den marinerede mozzarella kan holde sig på køl op til 1
måned.
Tips & råd
Salat: anret skivede, gule og røde tomater på en tallerken.
Læg mozzarellaskiver ovenpå. Drys med friske krydderurter. Brug marinaden som
dressing.
Sandwich: læg salat eller spirer, tomatskiver og udstenede
oliven på en brødskive.
Læg marineret mozzarella ovenpå og dryp med dressing.
Variation: Marineret mozzarella er et godt indslag i en
antipasto.
Server med tynde skiver parmaskinke og syltede grønsager.
Eller server osten i en salat eller på ostebordet.
PR. PORTION: Energi: Kcal 139 = kJ 583
Kulhydrat 0 g Protein 10 g Fedt 11 g (71%) Fibre 0 g