Nyd tomatsæsonen med saftige, solmodne tomater og en mild og
herlig mozzarellaost. Enkelt og godt! Klassisk Mozzarellaosten er en fed ost,
som bør spises sparsomt • Modne, røde tomater indeholder meget C-vitamin.
Forberedelse 15 min. 4 portioner
# Råvarer til Mozzarella og tomat:
4 tomater
125 g mozzarellaost
DRESSING:
1 dl knuste tomater på dåse
2 spsk balsamvineddike
1 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret timian/
2 tsk dijonsennep
¼ tsk friskkværnet sort peber
GARNERJNG: frisk basilikum
*
Fremgangsmåde:
1 Dressingen: bland knuste tomater, vineddike, basilikum,
timian, sennep og peber godt i en skål.
2 Skyl og skiv tomaterne.
Skær mozzarellaosten i tynde skiver.
Anret tomater og mozzarellaost dekorativt på fire
tallerkener.
3 Kom dressingen over lige inden serveringen og garner med
friske basilikumblade.
Tips & råd
Opbevar mozzarellaosten i dens væske.
Ellers tørrer den hurtigt ud.
Mozzarellaosten plejer at ligge i vand, bøffel- eller
komælk.
Flå tomaterne ved at lægge dem på en mikroegnet tallerken.
Varm på høj effekt i, ca. 1 min.
Derefter er det let at trække skallen af tomaterne.
Variation:
Server hvidløgscroutoner til salaten. Opvarm 1 spsk olie på
en teflonstegepande.
Tilsæt 2½ dl daggammelt brød i tern.
Steg til brødet er gyldent, ca. 10 min.
Tilsæt I hakket hvidløgsfed og 1 spsk hakket frisk
basilikum.
Steg yderligere 3 min. Lad dem svale lidt.
Drys croutonerne over salaten.
PR. PORTION: Energi: Kcal 107 = kJ 449
Kulhydrat 4 g Protein 7 g Fedt 7 g (59%) Fibre 1 g