Saftig og sød honningmelon med lækker skinke er en
forfriskende let forret - eller småret til en varm sommerdag. Lynhurtigt •
Honningmelon indeholder meget betakarotin, som kroppen kan omdanne til
A-vitamin, der er godt for hud, hår, øjne og slimhinder.
Forberedelse 5-10 min. 4 portioner
# Råvarer til Melon med skinke:
1 honningmelon
100 g parmaskinke tyndt skivet
eller anden tørret skinke (ikke røget)
100 g tyndt skivet kogt skinke
½ tsk groft kværnet sort peber
1 citron
citronmelisseblade
*
Fremgangsmåde:
1 Del melonen og fjern kernerne.
Del halvdelene en gang til, så de bliver kvarte.
Del derefter hver fjerdedel i 3 både. Skær forsigtigt
skallen løs fra frugtkødet og stil 3 både på hver tallerken.
2 Læg skinkeskiverne luftigt over melonbådene og drys med
lidt groft kværnet sort peber.
3 Garner med en skive citron og et par citronmelisseblade.
4 Dryp lidt friskpresset citron over lige inden serveringen.
Sprøde grissini passer godt til denne forret.
Variation:
Erstat melonen med friske figner. Tag 2-3 figner pr. person,
skyl dem godt og del dem i kvarte. Løsn frugtkødet og læg det tilbage i
skallen. Dryp evt. med lidt citronsaft. Det bliver ekstra lækkert med
oliemarinerede tørrede tomater, parmaskinke, og tyndt skivet, lufttørret
salami.
Tips & råd
Det er lettest at fjerne kernerne fra det bløde frugtkød med
en lidt skarp ske.
Småt og godt: lav små melonkugler af frugtkødet og sæt dem
på pinde med en bid sammenrullet skinke.
PR. PORTION: Energi: Kcal 141 = kJ 586
Kulhydrat 17 g Protein 12 g Fedt 3 g (19%) Fibre 2 g