Logo

Lune østers

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Huitres tièdes aux oeufs de saumon - 4 personer

24 østers

Sauce
½ dl tør Vermouth
1 ½ dl tør hvidvin
1 skalotteløg
150 gr usaltet smør
Peber
Citronsaft

Garniture:
1 porre - det hvide
1 gulerod
6 spsk lakserogn
1 lille bundt kørvel

De friske østers åbnes og tages ud af skallen. De lunes meget forsigtigt med østers-saften i en kasserolle. Må absolut ikke koge.
Samtidig koges hvidvin, Vermouth og løg ned til ca ⅓. Pisk smørret i og smag saucen til med peber, citronsaft og lidt af den lune og sigtede østerssaft. Gulerod og porre renses og snittes meget fint (julienne). Koges hurtigt og lægges ned i saucen.

Anretning:
Den dybe del af østersskallen vaskes og lægges på en tallerken. Læg en østers i hver skal og hæld lidt sauce over med urter. Pyntes med lidt lakserogn og kørvel.

TIPS: Denne ret er en god indledning til at lære at spise østers.
Ved Anretning: kan man lægge østerserne på tang, som er pocheret. Dette virker meget dekorativt, og giver en god støtte til østersskallerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.600 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her