4 dl fiskebouillon
4 porrer
8 blade frisk spinat
300 g røget laks
1 tsk fint salt
1 tsk peber
Pynt: 4 spsk frisk persille
Fiskebouillonnen bringes i kog.
Læg porrene i gryden, dæmp varmen og lad dem simre i ca. 20 min. eller til de er møre - Afdryppes godt og stilles på køl.
Spinatbladene kommes i kogende vand i ca 30 sek. og lægges derefter i iskoldt vand - Tag hvert blad op og dup dem tørre.
En form fores med film.
Bund og sider fores herefter med laks, således at et langt stykke hænger ud over den ene side.
Læg et lag spinatblad på laksen således at de også hænger ud over den ene side.
Læg et porrer tæt sammen på langs i bunden, pres dem godt og krydr med salt og peber.
Derefter et lag af halvdelen af den resterende laks.
Derefter et lag porrer, der presses forsigtigt og resten af laksen samt salt og peber tilsættes.
Tilsidst 2 lag porrer, salt og peber.
Fold spinat og laks ind over, så fyldet er dækket.
Tildækkes med film. Skær et kraftigt stykke pap ud så det passer invendigt i formen, pak det ind i 2 lag alufolie og læg det oven i formen.
Herpå placeres en genstand, der vejer ca. 1 kg (evt. 2 konservesdåser) for at holde alting på plads.
Retten stilles på køl i mindst 4 timer.
Skær derefter terrinen i skiver og anret på tallerkener med persille som pynt.