Logo

Lakseterrine med fersk og røget laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4-6 kogte kartofler i skiver
1 løg i tynde skiver
1 dl hakket porre
150 g fersk laks i tynde skiver
150 g røget laks i tynde skiver
4 spsk finthakket dild
1 spsk rosa peberkorn
3 æg
2 dl piskefløde
1 dl mælk
salt og nymalet peber

Sauce:
150 g smør
½ dl finthakket purløg

Opvarm ovnen til 200ºC.

Smør en springform og læg kartoffelskiver, løgskiver, hakket porre, laks, dild og rosa peberkorn lagvis i springformen.

Afslut med et lag kartofler.

Pisk æg, fløde og mælk sammen. Krydr med salt og peber.

Vær forsigtig med saltet – den røgede laks er også salt.

Hæld æggemassen i formen.

Bag terrinen i ovnen i ca. 45 min. på næst-nederste rille.

Smelt smørret til saucen i en kasserolle ved meget svag varme.

Fjern skummet fra overfladen.

Hæld smørret forsigtig op i en skål, så det mælkehvide bundfald bliver tilbage i kasserollen.

Tilsæt purløg og server saucen til lakseterrinen, evt sammen med en grøn salat.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.007 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her