4-6 kogte kartofler i skiver
1 løg i tynde skiver
1 dl hakket porre
150 g fersk laks i tynde skiver
150 g røget laks i tynde skiver
4 spsk finthakket dild
1 spsk rosa peberkorn
3 æg
2 dl piskefløde
1 dl mælk
salt og nymalet peber
Sauce:
150 g smør
½ dl finthakket purløg
Opvarm ovnen til 200ºC.
Smør en springform og læg kartoffelskiver, løgskiver, hakket porre, laks, dild og rosa peberkorn lagvis i springformen.
Afslut med et lag kartofler.
Pisk æg, fløde og mælk sammen. Krydr med salt og peber.
Vær forsigtig med saltet – den røgede laks er også salt.
Hæld æggemassen i formen.
Bag terrinen i ovnen i ca. 45 min. på næst-nederste rille.
Smelt smørret til saucen i en kasserolle ved meget svag varme.
Fjern skummet fra overfladen.
Hæld smørret forsigtig op i en skål, så det mælkehvide bundfald bliver tilbage i kasserollen.
Tilsæt purløg og server saucen til lakseterrinen, evt sammen med en grøn salat.