Nye kartofler med
masser af friske krydderurter udgør den fyldige bund under en frisklavet tatar
af laksefilet. Nemt og lækkert.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
300 g nye kartofler
1 spsk olie eller 15
g smør
1 håndfuld
krydderurter (fx dild, persille, purløg, brøndkarse)
Laksetatar:
225 g laksefilet
1 skalotteløg
½ tsk finreven
citronskal
salt og peber
*
1. Skrub kartoflerne
rene og skær dem i små terninger.
Læg dem i en lille
gryde og dæk akkurat med koldt vand.
Tilsæt olie eller
smør og ½ tsk groft salt og kog dem akkurat møre under låg ca. 7 min. (efter
størrelse).
2. Skyl, tør og hak
krydderurterne.
3. Tag kartoflerne
op og kog væsken næsten væk.
Vend krydderurter og
kartofler i gryden og smag til med friskkværnet peber.
Afkøl til
stuetemperatur.
4. Skær laksen fri
for skind og ben og hak den groft med en kniv eller i en foodprocessor med
pulse-knappen.
5. Pil skalotteløget
og hak det meget fint.
Vend det i
laksetataren og smag til med citronskal, salt og peber.
6. Anret kartoflerne
på: to tallerkener.
Anret laksetataren
ovenpå kartoflerne og pynt med friske krydderurter.
Server straks.
TIPS: Vi brugte en
anretningsring til at forme laksetataren og flyttede den over på kartoflerne
med en palet. Du kan også forme tataren som store "æg" med en stor ske.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin