ca. 300 g laksekød uden skind og ben
1 ½ dl piskefløde
2 æggehvider
1 ½ spsk Maizena
1 tsk salt
1 spsk sherry
½ tsk paprika
½ l fiskesuppe eller bouillon
Sauce:
20 g margarine
2 ½ spsk hvedemel
3 dl fiskesuppe eller ½ vand og ½ tør hvidvin
½ dl fløde
200 g rejer eller krabbekød eller halvt af hver
salt, peber
Laksekødet mixes i blender eller foodprocessor med piskefløde,
æggehvider, Maizena og salt. (evt over 2 gange).
Farsen smages til med sherry og paprika.
Farsen formes med en ske til aflange boller der koges ca 5 min i
fiskesuppe.
Saucen:
Margarinen smeltes i en gryde, melet drysses i, og der spædes med fiskesuppen fra bollerne under piskning.
Fløde og rejer eller krabber kommes i saucen.
Smages til med salt og peber og tilsættes laksebollerne.
Serveres flûtes og grøn salat.