#
200 g fersk benfri laks
3 blade husblas (ca. 4.5 g )
1 tsk citronsaft
225 g røget laks i skiver
purløg, dild eller din favoritkrydderurt
salt
*
Den ferske laks koges i cirka 10 min.
Herefter skal laksen afkøles.
Husblas sættes i blød i koldt vand (læs anvisningen på pakken).
Den røgede laks lægges lagvis på et stykke bagepapir, så der dannes en firkant.
Den skal ca. være 30x15 cm.
Når den kogte laks er afkølet, skal der laves en laksemousse.
Laksen findeles med en håndmixer.
Herefter tilsættes den creme fraîche, og der smages til med salt og citron.
Den udblødte husblas knuges fri for vand og smeltes over vandbad eller i mikrobølgeovn. (se pakken).
Derefter røres den smeltede husblas i laksemoussen.
Laksemoussen smøres oven på den røgede laks (et lag ca. 1 cm).
Drys med hakkede krydderurter.
Dernæst foldes den røgede laks sammen omkring laksemoussen, så der dannes en rulle.
Brug bagepapiret til at skubbe med.
Når laksen er rullet sammen, foldes bagepapiret omkring lakserouladen, så der holdes sammen på denne.
Lakserouladen lægges i fryseren, og skæres derefter i frossen tilstand i skiver af ca. 2 cm tykkelse.
Anrettes på en tallerken eller fad.
Optøes og er klar til servering.
Tips: Når laksen skal skæres, gøres dette ca. 2 timer før servering og optøes i køleskab.
Serveres med dildcreme/dressing og flûtes.