Lækker forret der kan laves for få kroner, men smager dyrt og så kan den laves dagen i forvejen.
Pandekage:
4 æg
5 dl mælk
1 tsk salt
125 g hvedemel
Fyld:
400 g flødeost (naturel Fx Philadelphia eller Buko pikant)
1 lille bæger cremefraiche
200 g røget laks i skiver
125 g spinatblade, optøet og aftørrede/vredet for vand
sprød salat
Pynt: rejer og tomat
Beklæd en bradepande med bagepapir.
Pisk så pandekagen sammen og bag den i ovnen ved 200°C i ca. 10 min og lad den køle af.
Bunden skal bære blød og lysebrun.
Rør pikant osten og cremefraichen sammen til en creme og smør ud på pandekagen og læg skiver af laks på.
Læg så spinatbladene på.
Rul pandekagen sammen og lad den stå køligt til den skal bruges.
Snit salaten i tynde strimler og læg lidt på en tallerken.
Skær ikke for tykke skive af lakserouladen og pynt med rejer og tomat.
Det smager godt med en krydderdressing til og et lille stykke flûtes.
Tips: I stedet for spinat kan du bruge fintsnittet grøn peberfrugt og lidt revet løg.
Den kan laves dagen før og den er fryseegnet.
Alternativ bund:
4 æggeblommer
4 æggehvider, piskede
1,5 dl piskefløde, letpisket
salt og peber
Blandes og bages ved 200°C i ca. 10 min på en bradepande med bagepapir smurt med smør. Bunden skal bære blød.