400 g laksefilet eller havørred
200 g røget laks uden ben
2 skalotteløg
50 g rogn fra laks eller havørred
1 limefrugt
1 bundt purløg
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk Dijon sennep
½ dl olivenolie
75 g smør
salt og peber
Læg fileterne i en gryde med koldt vand og salt.
Varm den op til det koger og tag den straks af varmen.
Lad fisken køle af i vandet.
Skær den røgede fisk i små stykker og kom den i en skål sammen med klippet purløg. Den kogte fisk plukkes i stykker og kommes ved.
Riv det grønne af skallen på limefrugten.
Saften presses og skallen blancheres heri i ca. ½ minut.
Hak skalotteløgene fint.
Æggeblommen kommes i skålen med laks og røres sammen med sennep, salt, purløg, skal og saft fra limefrugten, løgene, rognen og det bløde smør.
Smages til med salt og peber.
Stilles i køleskabet i en time.
Skal smøres på ristet brød ved serveringen.