Logo

Grillede asparges- og forårsløgsbruschetta med parmesanflager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Smagen af begge disse lange slanke grønsager bliver bragt fantastisk frem, når de grilles og den bliver smukt komplementeret af ostens salte smag. Disse grønsager ville også være en fin forret til et særligt tre-retters grillmåltid.
 
450 g asparges
2 bundter (cirka 16) forårsløg
saft fra ½ citron
3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, hakkede
50 g parmesan
1 ciabattabrød
1 fed hvidløg, skrællet men helt
salt og friskkværnet sort peber
 
Fjern rødder og lignende fra asparges og forårsløg og læg dem i et lavt fad med citronsaft, olivenolie, hakket hvidløg og lidt krydderi.
Lad dem marinere i 15 minutter.
Skræl tynde spåner af parmesanosten med en skarp kartoffelskræller og stil den til side på en tallerken til senere pyntning.
Skær ciabattabrødet midt igennem på langs, som hvis det var en bolle og så på tværs i 4 stykker.
Rist stykkerne let på grillen eller under risten i et par minutter, til de er gyldne.
Flyt dem, gnid skærefladen af hvert stykke med det hele fed hvidløg og sæt dem til side på 4 tallerkener.
Løft aspargesene op af marinaden og grill dem over mellemvarme kul i 2-3 minutter, idet du vender dem af og til.
Tilsæt nu forårsløgene på risten og fortsæt med at grille begge slags grønsager i 3-4 minutter mere, til de er møre og let brunede på alle sider.
Del forårsløgene og aspargesene mellem de tilberedte bruschettabrød, hæld lidt mere af hvidløgs- og citronolien over og krydr med lidt salt og peber.
Strø parmesanspånerne over brødene og spis dem straks, imens grønsagerne stadig er varme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her