5 bl. husblas
250 g kogt laks
2 dl fiskesuppe eller bouillon
1 ½ dl fløde
1 bdt dild
1 spsk citronsaft
salt, peber
75 g røget laks i skiver
Dildsauce:
100 g mayonnaise
1 dl creme fraîche
1 tsk citronsaft
3-4 spsk klippet dild
salt, peber
Mousse:
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min. tages op og smeltes i
vandbad.
Laksen mixes i blender eller foodprocesser sammen med fiskesuppe,
fløde og dild.
Den smeltede husblas røres i og moussen smages til med citronsaft, salt
og peber.
Den røgede laks skæres i 2 cm brede strimler som lægges i bunden af
en randform.
Laksemoussen fordeles i formen og stilles i køleskab 4-5 timer.
Dildsauce:
Mayonnaise og créme fraîche røres sammen.
Dild tilsættes og saucen smages til med salt og peber.
Tips: (Husk at den smeltede husblas skal være ca. den samme temperatur
som det den skal røres sammen med så den ikke klumper!)
Servering:
Randformen dyppes 10-12 sek. i varmt vand og vendes ud på et fad.
Saucen serveres til.