5 blade husblas
250 g kogt laks
2 dl fiskesuppe eller bouillon
1 ½ dl piskefløde
1 bdt dild
1 spsk citronsaft
75 g røget laks i skiver
Dildsauce:
100 g kalorielet mayonnaise
1 dl creme fraîche
1 tsk citronsaft
3-4 spsk klippet dild
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 minutter, tages op og smeltes i vandbad.
Laksen mixes i blender eller kødhakker sammen med fiskesuppe, fløden
og dilden.
Den smeltede husblas røres i, og moussen smages til med citronsaft, salt og peber.
Den røgede laks skæres i ca. 2 cm brede strimler, som lægges i bunden
af små portions skåle.
Laksemoussen fordeles i formen.
Stilles herefter i køleskab i 4-5 timer.
Dildsauce:
Mayonnaise og creme fraîche røres sammen, tilsættes dild og smages til
med salt og peber.
Portionsskålene dyppes 10-12 sekunder i varmt vand og vendes ud på en
tallerken. Server med flûte og sauce til.
Anret evt. på et salatblad - det ser flot ud.
Den røgede laks kan evt. udelades.