6 portion
3 blade husblas
2 ds laks (a ca. 150 g)
2 dl finthakket bladselleri (ca. 100 g)
1 tsk friskpresset citronsaft
1 ½ dl cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl piskefløde
Pynt: Citronbåde og bladselleri.
Tilbehør: 90 g ristet brød eller flûtes
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen. Bland laks med bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber. Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til. Fordel moussen i 6 oliesmurte portionsskåle. Bank formene let mod bordet. Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.
Ved serveringen: Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.
Tips: Moussen kan hældes i en skål a 1 liter.