#
3 blade husblas
2 laksestykker (a ca. 150-200 g)
100 g finthakket bladselleri
1 tsk friskpresset citronsaft
1 ½ dl cremefraiche 18% eller cremefraiche 38%
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 dl piskefløde
Pynt:
Citronbåde
bladselleri.
Tilbehør:
90 g ristet brød eller flûtes
*
Læg husblas i blød i koldt vand i 5 min. Fjern eventuelle ben og skind fra laksen.
Bland laks med bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber.
Træk husblasen op af udblødningsvandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad.
Afkøl husblasen med lidt af lakseblandingen.
Vend den afkølede husblas i resten af lakseblandingen under omrøring.
Pisk fløden stiv og vend den i. Smag moussen til.
Fordel moussen i 6 oliesmurte portionsskåle.
Bank formene let mod bordet.
Lad dem stå tildækket og koldt i mindst 4 timer.
Ved serveringen:
Løsn med en spids kniv kanten af moussen og vend den ud på portionstallerkener.