Krustader er
papirtynde og bages med et krustadejern. Har du ikke et krustadejern liggende,
kan du være heldig at finde et på loppemarked eller du må i butik eller på net.
Arbejdstid: 1 time.
Kogetid: 30 min. Ikke fryseegnede (ca. 30 stk.)
# Krustader:
125 g hvedemel
½ tsk salt
½ tsk sukker
1 hvidtøl (33 cl)
2 æg
2 spsk olie
1½ liter olie eller
palmin til bagning
*
Pisk alle
ingredienserne sammen til en jævn dej og lad den hvile 20 min.
Varm olie eller
palmin til 180 °C i en gryde/frituregryde.
Læg krustadejernet i
den varme olie et par min, tag det op og dryp olien af.
Dyp det varme jern
(lige til kanten) i dejen og stik det ned i den varme olie.
Bag krustaderne
gyldenbrune (ca. 2 min) og løsn dem forsigtigt fra jernet med en kødnål el. lign.
Lad dem dryppe af på
fedtsugende papir.
Fortsæt med resten
af dejen.
Tips: Hvis du ikke
orker at bage krustader, kan du prøve at bestille dem hos en bager eller
bage/købe tarteletter i stedet.
Rejer i krustader
Arbejdstid: 15 min. Ikke
fryse-egnede. (6 personer)
# Til 6-12 krustader
(eller tarteletter):
300 g rejer
(pillede, gerne fjordrejer)
50 g dijonnaise
2 dl cremefraiche 18%
1 tsk citronsaft
frisk kørvel og
purløg
salt og peber
*
Rør dijonnaise godt
sammen med cremefraiche og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tilsæt fintsnittet purløg
og vend rejerne i.
Fordel salaten i
krustaderne og pynt med grønt kørvel.
Server straks som
forret.
TIPS: Dijonnaise er
en sennepsmayonnaise og kan erstattes af mayonnaise smagt til med dijonsennep.
Krustaderne kan
bages i forvejen og opbevares i en kagedåse. Varm dem kort med bunden i vejret
i en varm ovn før servering.
J madABC.dk er en kogebog med nemme madopskrifter, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin