4 store kammuslinger
3 spsk tamari
1 stykke frisk ingefær (som en valnød), i julienne
1 spsk smør
100 g porrer i julienne
100 g persillerod i julienne
4 blade bredbladet persille
Dup kammuslingerne tørre i køkkenrulle og vend dem i soya og frisk ingefær.
Lad dem trække i køleskabet i 1-2 timer.
Tænd ovnens grill. Smelt smørret og pensl et ildfast fad med lidt af det.
Læg kammuslingerne i fadet og pensl dem på oversiden med resten af smørret.
Gem væden fra kammuslingerne.
Stil kammuslingerne under ovnens grill i 2-3 min, til de har taget lidt farve.
Vend dem og grill endnu 2-3 min på den anden side.
Kom grønsagerne på en slip-letpande med væden fra kammuslinger og tamari og damp grønsagerne til væden er kogt væk.
Der skal stadig være bid i grønsagerne.
Anret grønsager med snittet bredbladet persille og læg kammuslingerne herpå.
Tamari er en japansk soyasauce. Den er knap så kraftig som kinesisk soyasauce. Kikkoman kan evt. bruges i stedet.
Grilltiden varierer efter kammuslingernes størrelse. Pas på de ikke bliver for faste og tørre.
Grønsager pr. person: ca. 50 g