Coquilles St. Jacques au beurre de citron vert - 4 personer
12 flotte kammuslinger
100 gr pastamel
1 tsk timian
40 gr smør
Salt og peber
Garniture:
2 endivie salat
1 dl hvidvin
½ citron
1 spsk honning
1 hoved broccoli
Smør
Sauce:
½ dl hvidvin
1 dl Noilly Prat
2 skalotteløg (i ringe)
200 gr smør
1 lille bundt purløg
1 lime
Kammuslingerne deles i 2 og drysses med timian, salt og peber og vendes i pastamel.
Steges på panden i smør.
Endivie salaten deles, hvorefter den sauteres i lidt smør i en kasserolle. Herefter tilsættes hvidvin, citronsaft og honning og salaten koges mør under låg. Broccolien skæres ud i småbuketter og blancheres i let saltet vand.
Saucen:
Hvidvin, Noilly Prat og skalotteløg koges ned til Ih, hvorefter det monteres med smør, smages til med salt, peber og limesaft. Saucen passeres og tilsættes fint skåret purløg.
Anretning:
Endivie salaten anrette s på tallerkenen som en stjerne, herpå læges kammuslingerne og saucen hældes over. Broccoli buketterne lægges rundt om, og skallen af en limefrugt rives fint henover med et muskatrivejern - husk kun det grønne.
Tips: Frølår kan også bruges. Paneres på samme måde og sauteres i smør.