Logo

Hummercreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Forret til 4 personer)
 
Groftknuste hummerskaller + hummerkød fra 2 kogte hummere
4 spsk olie
4 tomater
2 skalotteløg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 porre
1 spsk frisk estragon
1 kvist timian
1 spsk tomatpure
½ dl Cognac
2 dl tør hvidvin
2 dl fiske- eller hønsefond
2 dl piskefløde
Salt peber
Krydderurter til pynt
 
Lun forsigtigt de kogte hummerstykker i cremen og pynt med friskplukkede krydderurter.
Skær grønsagerne i grove tern.
Brænd hummerskallerne af i hed olie, hæld Cognac på og antænd.
Tilsæt grønsager, estragon, timian og tomatpure, lad simre i ca. 5 minutter, uden at tomatpureen brænder på bunden af gryden!
Tilsæt hvidvin og kog op og reducer så med fiske- eller høn­sefond i 5-8 minutter (25% nedkogning).
Blend suppen og si den gennem en fin si.
Tilsæt piskefløde og kog ind til passende konsistens.
Smag til med salt og kværnet peber.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.028 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her