(Forret til 4 personer)
Groftknuste hummerskaller + hummerkød fra 2 kogte hummere
4 spsk olie
4 tomater
2 skalotteløg
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 porre
1 spsk frisk estragon
1 kvist timian
1 spsk tomatpure
½ dl Cognac
2 dl tør hvidvin
2 dl fiske- eller hønsefond
2 dl piskefløde
Salt peber
Krydderurter til pynt
Lun forsigtigt de kogte hummerstykker i cremen og pynt med friskplukkede krydderurter.
Skær grønsagerne i grove tern.
Brænd hummerskallerne af i hed olie, hæld Cognac på og antænd.
Tilsæt grønsager, estragon, timian og tomatpure, lad simre i ca. 5 minutter, uden at tomatpureen brænder på bunden af gryden!
Tilsæt hvidvin og kog op og reducer så med fiske- eller hønsefond i 5-8 minutter (25% nedkogning).
Blend suppen og si den gennem en fin si.
Tilsæt piskefløde og kog ind til passende konsistens.
Smag til med salt og kværnet peber.