En let og helt fantastisk lækker ret. Kan anvendes som forret, lille frokost anretning eller et meget let aftensmåltid. Flere grøntsager kan sagtens tilsættes efter behag.
225 g hellefiskfilet
50 g røget laks
30 g friskost, natural
1 bdt basilikum, frisk, finthakket
2 spsk pinjekerner, ristede, hakkede
1 spsk citronskal, økologisk, revet
1 spsk citronsaft
0,5 tsk salt
1 knivspids peber
40 g rucola
40 spinat
100 g cherrytomater, i kvarter
Groft brød eller grissini-stænger.
Hellefisken gnides med salt og revet citronskal.
Lad det trækker i ca. 15 min.
Friskost, basilikum, pinjekerne, citronsaft, salt og peber blandes.
Osteblandingen fordeles på hellefisken og der lægges 1-2 skiver røget laks ovenpå.
Hellefiskene rulles forsigtigt sammen på den korte led og rullen bindes sammen med bomuldsgarn/køkkentråd.
Rullerne pakkes enkeltvis ind i bagepapir og lægges i et ildfast fad.
Bages ved 175°C i 20 min.
Bagepapiret åbnes i toppen og fisken bages yderligere 10 min.
Fjern garnet og anret fiskerullerne på en bund af rucola og spinatbalde.
Pynt med tomater og pinjekerner.
2 g Kostfibre