4 personer
400 g varmrøget havtaske bestilles hos fiskehandleren nogle dage i forvejen
Parfait af Sevruga:
50 g Sevruga kaviar
1 dl crème fraîche 38%
1 dl piskefløde
salt og peber
Rødløgschutney:
2 rødløg
2 spsk honning
2 spsk rødvinseddike
1 kvist timian
Chiliflager:
30 g flormelis
50 g hvedemel
50 g smeltet smør
1 knivspids tørret chili
50 g æggehvide
salt
Parfait af Sevruga:
Fløden piskes stiv, crème fraîchen ligeledes og disse to røres sammen. Kaviaren vendes i og parfait'en smages til med salt og peber.
Løgchutney:
Løgene skrælles halveres fra top til rod. De yderste blade gemmes hele, fire stykker i alt, resten hakkes fint og sauteres i honning, eddike, timian, salt og peber.
Chiliflager:
Alle ingredienser røres sammen til en lind dej. Der klippes en skabelon i et stykke hårdt matriale (fx plast eller karton) Dejen smøres ud i skabelonen enten på en silikone bagemåtte eller smurt bagepapir. Bages ved 150º til de er lysebrune - straks når de kommer ud formes flagerne.
Anretning:
Havtasken skæres i skiver – 2 stk pr kuvert, og anrettes med parfait'en ovenpå. Heri stikkes chiliflagerne og der pyntes ved siden med chutney i den halve løgskal.