600 g laks i 4 skiver
1 citron, saften heraf
1 ½ dl rødvinseddike
3 fed hvidløg, knuste
1 ½ spsk sukker
¼ tsk salt
3 spsk sorte peberkorn, knuste
1 ¾ dl fiskebouillon
2 tsk timian, frisk
30 g smør skåret i terninger
Bland citronsaften og rødvinseddike, hvidløg, sukker og lidt salt i et fad, der er stor nok til også at rumme filéterne. Læg filéterne i marinaden og dæk til med et låg. Mariner filéterne i køleskabet i mindst 4 timer.
Vend filéterne efter 2 timer.
Tag filéterne op og dup dem tørre på en køkkenrulle. Tryk halvdelen af de knuste peberkorn på filéterne. Vend filéterne og kom resten af peberet på denne side. Varm lidt olie på en tykbundet pande og steg filéterne i panden ca. 3 - 4 minutter på hver side. Sigt marinaden over i en lille gryde. Kog marinaden ind til der er ca. 1 ½ dl tilbage, og pisk det kolde smør i saucen.
Anbring filéterne på et serveringsfad og hæld saucen over. Pynt med timiankviste og server straks med salat og brød.