Logo

Østers med røget rapsolie og karamelliseret citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

"Kold og kølig med pirrende samspil mellem g olie, fedme og citrus - og med østers'en som aktiv medspiller" -  appetizer for4 personer.
 
4 østers
1 citron
2 dl rapsolie
1 skive toastbd
1 dl olivenolie
1 fed hvidløg Rosmarin
½ fintsnittet skalotteløg
Salt
Pynt: Vild bndkarse (kan udelades)
 
get rapsolie: Hæld olien i en bakke og koldryg i 30 minutter.
Op bevar herefter olien
 
Croutons: Skær toastbdet i små ens tern, rist dem spde i lidt olivenolie med hvidløg og rosmarin, afkøl på et stykke fedtsugende papir og krydr med salt.
 
Karamelliseret citron: Halver citronen og steg den hårdt på en pande, til saften er karamelli­seret. AfKøl herefter citronen.
 
Åbn østerserne og dryp af på et stykke papir.
Læg dem tilbage i skolien.
Overhæld hver med 1 tsk get olie, drys med lidt fintsnittet skalotteløg samt lidt spde croutons, et par dråber karamelliseret citron over og pynt evt. med lidt vild bndkarse.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.330 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her