(4 personer)
8 små knurhanefileter
4 store kammuslinger
1 spsk hakket purløg
Salt, peber
Olivenolie
Nage:
¼ l vand
¼ l hvidvin
2 dl Noilly Prat
2 store gulerødder i skiver
4 skalotteløg i skiver
2 halverede artiskokhjerter
Krydderipose: 15 korianderkorn, 10 peberkorn, ½ laurbærblad 1 bouquet garni
Citronsaft
150 g usaltet smør
Nage: Kog vand, vin og Noilly Prat i 10 minutter.
Tilsæt resten af ingredienserne undtagen smør og lad koge ved svag varme i ca. 30 minutter, til grønsagerne er møre.
Si grønsagerne fra og stil til side.
Kog fonden ned til det halve og monter med koldt smør.
Smag til med salt, peber, citronsaft og hakket purløg og læg grønsagerne tilbage i saucen.
Steg knurhanefileterne sprøde på skindsiden på en varm pande i olivenolie.
Steg kammuslingerne 1 minut på hver side,
Anret fisken på tallerkenen med sauce nage og grønsager omkring.
Drys hakket purløg på.