Om sommeren er det skønt med en god sild med nye kartofler
og agurker og dild, der smager af noget. Sildeplatten er anrettet til 2-3
personer til deling som forret eller på frokostbordet, evt. efterfulgt af andre
retter. Arbejdstid: 30 min. 2-3 personer
#
Kryddersild med agurk:
2 kryddersild
½ agurk
½ rødløg
4-5 duske frisk dild
Hvidløgssild:
2 marinerede sildefileter
3-4 spsk cremefraiche 18%
2 fed hvidløg
evt. lidt salt
friskkværnet peber
4-6 blade grøn salat
6-8 løgringe
Kartofler med ansjoser:
6-7 kogte nye kartofler
1 dåse benfri ansjoser
6-8 stk purløg
Tilbehør:
knækbrød eller rugbrød
*
KRYDDERSILD: Anret skiver af agurk med stykker af
kryddersild.
Drys med finthakket rødløg og dild.
HVIDLØGSSILD: Rør cremefraiche med hvidløg og krydr med salt
og peber.
Vend stykker af sild i dressingen og anret på salatblade.
Læg løgringe på toppen.
KARTOFLER MED ANSJOSER:
Anret både af friskkogte nye kartofler med ansjoser og
purløg.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin