Her har du en herlig fisketerrine, der kan skæres i skiver og tallerkenanrettes eller som pynter godt på tag-selv buffeten.
500 g fiskefilet (lys fisk)
2 – 3 tsk salt efter smag
1 æggehvide
½ l piskefløde
hvidt peber
1 form med slip-letbelægning (rumindhold 1 – 1 1/4l)
Fiskefileten skæres i små terninger og findeles i en blender eller foodprocessor sammen med salt og æggehvide.
Farsen afkøles i køleskab i ca 1 time og røres derefter med fløden, smages til med peber, hældes i formen. Pensl overfladen med olie, dæk formen til og stil den i køleskabet i 1 time før du bager den i vandbad (løftes lidt op ved at stille den på en rist i vandbadet). Hæld kogende vand ved, så det står mindst op til halvdelen af formen.
Bag ved 150ºC i ca 60 – 70 minutter til farsen føles fast.
Køles ned og kan derefter skæres i ca. 15 – 17 skiver.
--