Frisk lakserogn eller stenbiderrogn, tilberedt i fisketerrine
kan anbefales ... Dilddressingen er også en fin ledsager til andre hjemmelavede
kolde fiskeretter ...
Tilberedningstid:
35 minutter. Kogetid: 2-3 minutter. Ikke fryseegnet. Til 1 person
#
50 g
rødspættefilet
1
forårsløg
dild
60
g stenbiderrogn eller lakserogn
40
g drænet yoghurt
5 g
mayonnaise
1-2
tsk citronsaft
1½
blad husblas
½
dl hvidvin (evt alkoholfri)
30 g groft flûte
citronbåde
Dilddressing:
1
bundt dild
35
g drænet yoghurt
citronsaft
salt
og peber
*
Damp
fiskefileten et par minutter, til den er mør.
Skyl
forårsløget og skær bund og grimme blade fra.
Skyl,
afdryp og klip dild.
Hak
fisk og forårsløg og vend det sammen til en fars med dild, stenbiderrogn,
yoghurt, mayonnaise og citronsaft.
Ud
blød husblas i koldt vand, smelt det sammen med hvidvinen og lad det afkøle
lidt, før det vendes i fiskefarsen.
Hæld
fiskefarsen i en serveringsskål og sæt den på køl, helst til dagen efter den
skal have sat sig og være fast ved servering.
Dilddressing:
Skyl,
afdryp og klip masser af dild.
Rør
yoghurt og dild sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Rist
brødet.
Server
fisketerrinen med ristet brød og dilddressing og eventuelt citronbåde til.
Tips:
Brug bouillon i stedet for alkoholfri hvidvin. Uden for sæson bruges
konserveret stenbiderrogn såkaldt dansk kaviar.
Kalorier:
349 kcal. Protein 31 g (36%) Kulhydrat 23 g (27%) Fedt 15 g (37%) Kostfibre 2 g
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin