Logo

Fisketerrine med stenbiderrogn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisketerrine med stenbiderrogn


Frisk lakserogn eller stenbiderrogn, tilberedt i fisketerrine kan anbefales ... Dilddressingen er også en fin ledsager til andre hjemmelavede kolde fiskeretter ...

Tilberedningstid: 35 minutter. Kogetid: 2-3 minutter. Ikke fryseegnet. Til 1 person

 

#

50 g rødspættefilet

1 forårsløg

dild

60 g stenbiderrogn eller lakserogn

40 g drænet yoghurt

5 g mayonnaise

1-2 tsk citronsaft

1½ blad husblas

½ dl hvidvin (evt alkoholfri)

30 g groft flûte

citronbåde

 

Dilddressing:

1 bundt dild

35 g drænet yoghurt

citronsaft

salt og peber

*

 

Damp fiskefileten et par minutter, til den er mør.

Skyl forårsløget og skær bund og grimme blade fra.

Skyl, afdryp og klip dild.

Hak fisk og forårsløg og vend det sammen til en fars med dild, stenbiderrogn, yoghurt, mayonnaise og citronsaft.

Ud blød husblas i koldt vand, smelt det sammen med hvidvinen og lad det afkøle lidt, før det vendes i fiskefarsen.

Hæld fiskefarsen i en serveringsskål og sæt den på køl, helst til dagen efter den skal have sat sig og være fast ved servering.

 

Dilddressing:

Skyl, afdryp og klip masser af dild.

Rør yoghurt og dild sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Rist brødet.

Server fisketerrinen med ristet brød og dilddressing og eventuelt citronbåde til.

 

Tips: Brug bouillon i stedet for alkoholfri hvidvin. Uden for sæson bruges konserveret stenbiderrogn såkaldt dansk kaviar.

 

Kalorier: 349 kcal. Protein 31 g (36%) Kulhydrat 23 g (27%) Fedt 15 g (37%) Kostfibre 2 g

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her