Fiskebisque:
½ kg fladfiskeben
1 dl olivenolie
1 porre
2 løg
½ kop frisk timian
1 tsk frisk koriander
10 peberkorn
6 laurbærblade
salt og hvid peber
1 flaske hvidvin
1 l kalvebouillon
2 ½ dl fløde
125 gram smør
Fiskebenene sauteres i olie med urter og krydderier, kommes i en gryde og koges sammen med resten i et par timer. Sigt fonden, tilsæt fløden og lad det hele koge lidt jævn og rør til sidst smørret ud i suppen.
Fiskespejlæg og lakseboller:
2 – 3 fladfiskefileter (fx issing eller rødspætte)
200 gram fersk laks
2 æg
timian
2 ½ dl fløde
Skær fileterne i 2 cm strimler på den lange led, rul dem sammen så der er et hul i midten og stil dem i et ovnfast fad.
Filetrester, laks, fløde, æg, timian og salt blendes til en fars, der fyldes i hullerne på fileterne. Hæld lidt af suppen ved og bag dem ved 200ºC i ca. 10 minutter.
Resten af farsen formes med en teske til små buller og koges i hvidvin eller lidt af suppen i få minutter til de er faste.
Server suppen rygende varm med et par spejlæg og et par fiskeboller – pynt med lidt frisk timian på toppen.
Server eventuelt butterdej med indbagt artiskokhjerte til.
--