20 stk
4 store, mellemtykke skiver hvidt brød uden skorpe
15 g blødt smør
15 g hvedemel
¾ dl mælk
2 tsk revet parmesanost
fintrevet skal af ½ citron
90 g pillede, kogte rejer, optøet hvis der bruges frosne, hakkede
1 spsk hakket frisk persille
salt og peber
planteolie til dybstegning
1 æg, pisket
3 spsk rasp
Pynt:
pillede, kogte rejer
små citronskiver
dildkviste
Rul hver brødskive flad med en kagerulle. Smelt smørret i en gryde. Rør melet i og svits det i 1 minut, tilsæt mælken og bring den i kog under omrøring. Lad den simre i 2 minutter under konstant omrøring.
Tag gryden af varmen, tilsæt ost, citronskal, rejer og persille og rør det sammen. Krydr med salt og peber.
Smør saucen over brødskiverne. Rul dem sammen som roulader og skær hver rulle i 5 skiver.
Fyld en frituregryde eller pande halvt med olie og opvarm den til 190', eller indtil en terning daggammelt brød bliver gyldent på 40 sekunder.
Dyp imens hver rejerulle i pisket æg og vend dem i rasp. Steg dem i olien, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Serveres rygende varme på cocktailpinde, der er pyntet med rejer, citronskiver og dild.