To poser dybfrosne indbagte rejer ca. 400 gram.
1 stort bdt krølpersille hakket
Sød chilisauce
Salat fx. iceberg
2 tomater
1 rød peberfrugt
15-20 vindruer
50 g valnødder
1 citron
Olie til friturestegning
Salaten skæres i tynde strimler og lægges som bunden på tallerkenerne.
Ovenpå lægges fintstrimlet rød peberfrugt, valnødder, halverede og
udstenede vindruer samt tomater i både.
Når tallerkenerne er arrangeret, varmes olien op i en kasserolle og de
indbagte rejer steges i ca. 3-4 minutter eller til de bliver gyldne og
sprøde.
Herefter tages rejerne op og lægges på et fedtsugende underlag
(køkkenrulle).
Nu kommes den hakkede persille ned i den varme olie.
Pas på når persillen kommes ned i olien - det sprutter ret meget, men kun
et kort øjeblik.
Persillen frituresteges i ca. 1-2 min og lægges derefter på et stykke
køkkenrulle.
Rejerne arrangeres på salatbunden og derefter kommes den
friturestegte persille over rejerne.
Server med en citronbåd på toppen og med sød chilisauce til.
Tips: Det er vigtigt at købe nok persille for det skrumper ind når det
frituresteges.
Man kan finde ud af om olien har den rette temperatur ved at dyppe en
reje i olien. Simrer det er olien klar.
Husk at slukke for kogepladen efter friturestegningen og sæt den varme
frituregryde væk fra komfur og emhætte, til afkøling og kom ALDRIG
vand ned i varm olie!