Ca. 100 g hvedemel røres lindt med 3 spsk olivenolie, lidt salt og et glas
lunkent vand.
Lad dejen trække.
Imens piskes et par æggehvider stive med lidt salt.
Vend æggehviden i dejen.
Dejen kan krydres efter ønske med paprikapulver eller chilipulver eller
hvad pulver der nu passer til det, som skal dybsteges i den.
I dette tilfælde er det skivede portobellosvampe.
Der kan med stor succes bruges friske karljohan svampe ellers kan brune
champignon bruges.
Dyp derpå svampeskiven i dejen, lad det meste dryppe af igen og sving den
så over i steghed olie.
Et øjeblik efter er den poppet op, er blevet gylden og helt sprød.
Tag den op og læg den på et stykke køkkenrulle til affedtning, inden den
ryger direkte i munden.
Drys med salt inden.
Husk at der ikke kan steges flere svampe af gangen, end der kan være i
gryden uden at de rører hinanden. Ellers klæber den våde dej og
svampeskiverne sammen til en stor klump.