Salat:
4 avocadoer
citronsaft
2 bøftomater
salat fx radichio og iceberg
pinjekerner eller hakkede nødder
Dressing:
3 deleolie
1 delkryddervineddike
salt og hvid peber
Brød:
6 skiver sandwichbrød
5 spsk olivenolie
2 spsk hakkede friske krydderurter fx. persille, purløg, basilikum.
1 fed hvidløg
evt. nogle syltede grønne peberkorn (madagaskar-peber)
salt og peber.
Olien til krydderurtebrødene forberedes. Krydderierne, hvidløg, maste madagaskarpeber og olien røres sammen. Smages til med salt og peber.
Sandwichbrødene smøres med krydderolieblandingen og trækker mens avocadosalaten forberedes.
Avocadoerne udstenes og skæres i både. Skindet fjernes (nemmest med en ske). Vendes i citronsaft for at hindre misfarvning.
Tomaterne skæres i tynde skiver.
Salaten skæres fint og fordeles på tallerkenerne. Tomatskiverne fordeles og avocadoerne anrettes på toppen.
Pinjekernerne eller de hakkede nødder ristes let på en tør pande og fordeles over avocadosalaten. Dressingen hældes over.
Sandwichbrødene ristes med den smurte side nedad på en tør varm pande en ad gangen. Pres brødet med en palet, så olien trænger igennem brødet. Vendes når siden er gylden og sprød. Skæres i trekanter og serveres straks med avocadosalaten.