Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 4 minutter
2 auberginer
4 spsk olivenolie til pensling
175 g gedeost
3 spsk hakket frisk salvie
Raita:
3 dl yoghurt naturel
2 fed hvidløg, knust
4 spsk hakket frisk mynte
A. Læg 16 cocktailpinde i koldt vand i ½ time.
Skær stilkene af auberginerne.
Skær derefter hver af auberginerne i 8 skiver på den lange led.
Skiverne pensles med,olie på begge sider og drysses med salt og peber.
Grill dem direkte over middel varme i 6 min., mens de vendes en enkelt gang, til de er møre. Lad dem køle af.
B. Raita: Hæld yoghurten i en skål og rør hvidløg og mynte i.
Smag raitaen til med salt og peber og sæt den i køleskabet, til den skal bruges. Raitaen kan også laves i forvejen, blot den opbevares i køleskab.
C. Skær gedeosten i seksten stykker.
Læg et stykke gedeost oven på hver aubergineskive og drys en smule hakket salvie på hver.
Rul aubergineskiverne sammen og luk dem med en cocktailpind.
D. Grill auberginerullerne indirekte over lav varme i 4 min., og vend dem en gang under stegningen.
Server de varme aubergineruller sammen med en skål raita som dip.