Logo

Arme riddere og råstegt hummer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


2 levende hummere a 500 g
Sauce:
2 hummerhoveder
1 stk finthakket skalotteløg
1 lille tsk kardemommefrø
1 lille tsk enebær
1 lille tsk tomatpure
1 dl æblejuice
1,5 dl æbleeddike
0,5 l vand/el. hønsefond (bedst)
Arme riddere:
4 stykker daggammelt brød
1 æg og ½ dl fløde pisket sammen
Smør
Purløg eller andre krydderurter

Slå hummeren ihjel ved at flække hovedet.
Fjern klør og hale.
En stor gryde saltet vand sættes i kog.
Det er vigtigt, at vandet er meget salt.
Det bedste er at koge hummeren i havvand, som det i Vesterhavet eller endnu mere salt havvand.
Kog kløerne i 3 minutter og fjern skallen.
Kog halen i 30 sekunder, og fjern skallen.
Halerne flækkes og krydres med salt.

Sauce:
Saucen laves af hovederne, der ristes godt af i varm olie og tilsættes krydderier, løg og tomatpure, der ristes med i et par minutter.
Kog af med æblejuice og eddike.
Reducer ned til ⅓ og tilsæt fond/vand.
Kog i ca. 20 minutter og sigt gennem en fintrådet sigte.

Arme riddere:
Brødstykkerne skæres i passende stykker og hårde skorper fjernes.
Dyp brødet i æggemassen og drys salt på begge sider.
Steg ridderne gyldne på begge sider i lidt smør.
Brug samme pande til at stege hummerklør og -haler.
Haler og klør skal steges i ca. 50 sekunder.
Anret med grofthakkede urter og drys evt. med syltede tyttebær.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.334 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her