Logo

Artiskok med dip - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ide til lækkert mellemmåltid - kan også laves af asiatiske kokke!

Artiskokken spises først og fremmest med fingrene. Man løsner bladene enkeltvis fra artiskokken, hvor stænglen begynder, dypper det nederste af bladet i dippen og trækker det sarte kød ud med tænderne. Når man har arbejdet sig frem til bunden, fjernes det såkaldte "skæg", og man spiser den sarte artiskokbund.

Ide til lækkert mellemmåltid - kan også laves af asiatiske kokke!

 

1 artiskok (350 g)

æbleeddike

havsalt

1 tsk mayonnaise (50% fedt)

1 spsk mager yoghurt naturel

1-2 fed hvidløg

*

A. Skyl artiskokken grundigt.

Skær det øverste af stilken og klip spidserne af bladene af med en saks.

B. Bring rigeligt med vand tilsat lidt eddike og salt i kog og kog artiskokken i ca. 45-60 min.

Artiskokken er kogt, når de yderste blade let kan løsnes.

C. Rør mayonnaise og yoghurt sammen.

Pil hvidløgsfeddene og pres dem.

Rør dem i mayonnaiseblandingen og krydr med salt.

D. Kom dippen i en lille skål og server den til artiskokken.

 

Pr portion 441/105 kJ/kcal. 5 g protein. 2 g fedt. 16 g kulhydrat. 6 g fibre
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her