4 små artiskokker
4 citronskiver
500 g andelever
100 g små rosiner eller korender
salt, peber
1 stilk timian
1 laurbærblad
250 g usaltet smør
1 dl ande- eller gåsefedt
½ dl cognac
2 spsk balsamico
Kog artiskokkerne i letsaltet vand med citronskiver i 20-25 minutter. Lad dem køle af i en sigte.
Hæld cognac over rosinerne og stil dem til side.
Varm fedtet godt igennem i en gryde og tilsæt renset andelever, salt, peber, laurbærblad og timian.
Steg leveren letrosa (den skal stadig føles lidt blød).
Blend lever, fedt og krydderier sammen med smør og den overskydende cognac fra rosinerne.
Pres massen gennem en sigte.
Læg halvdelen af de afdryppede rosiner i en fladbundet skål, læg moussen over og lad det hvile koldt i 4-6 timer.
Kog resten af rosinerne op med balsamico og lad det køle lidt af.
Pluk de pæneste, store blade af artiskokkerne og portionsanret dem sammen med de rensede bunde.
Form moussen til kugler med en lun spiseske, læg dem over bundene, fordel balsamico-rosinerne omkring og dryp med olivenolie.