ca. 250 g andelever
2 spsk rapsolie
1 tsk stødt spidskommen,
salt og peber efter smag
2 spsk balsamicoeddike
Rapsolie, spidskommen, salt og peber samt balsamico røres sammen.
Løgmarmelade:
1 ½ dl ribsgele
½ tsk korianderfrø
½ tsk rosenpeberkorn
1 mellemstort rødløg i kvarter, skåret i papirtynde skiver
Øvrige ingredienser:
4-6 skiver ristet flûte
100 g blåskimmel-fåreost (Løgismose)
friske salvieblade
Begynd med løgmarmeladen, som kan tilberedes dagen før.
Kom alle ingredienserne i en lille, tykbundet gryde, og bring geleen i kog.
Lad den simre i 3 minutter, og hæld den i et skoldet glas.
Lad marmeladen køle af i køleskabet, så den bliver fast i konsistensen igen.
Fjern urenheder fra leverstykkerne.
Vend dem i den sammenrørte krydderolie, og lad dem trække i ½ time.
Varm lidt rapsolie på en stegepande, og sauter leveren ved mellemvarme ca. 3 minutter på hver side.
Hæld balsamicoeddike på lige til sidst, og lad den glasere ind.
Tag leveren af panden, og lad den køle af på en tallerken.
Anret ved at smøre de ristede flûteskiver med osten.
Læg andelever på, top med løgmarmelade, og pynt med salvieblade.