3 blade husblas
2 dl hvidvin
1,5 dl vand
80 g løg
400 g agurk
½ tsk salt
½ tsk merian
150 g røget hellefisk
200 g tomat
Tilbehør: 4 kuvert grovflûtes
Læg husblasen i en kop koldt vand og skær løget i terninger.
Hvidvin, vand og løg hældes i en gryde med salt og merian.
Giv blandingen et kort opkog.
Knug væden fra husblasen og smelt den i vin og vand.
Den skal være helt opløst.
Skær agurken i terninger og læg dem i en randform.
Hæld den let afkøle de hvidvinsblanding over agurkerne.
Stil randen i køleskab ca. 3 timer, til den er stiv.
Når randen skal anrettes, er den let at få ud af formen, hvis du dypper den et øjeblik i kogende vand.
Anret randen på et glasfad.
Skær tomaterne i både og læg dem i midten af randen.
Skær hellefisken i tynde skiver og læg dem uden om randen.
Pynt med kviste af frisk dild.
Server med lune grovflûte.
Næringsindhold i 4 portioner
kj 3596, kcal 856, fibre 15 g, fedt 28 g, kolesterol 105 mg.