Agurker kan varmebehandles, og de beholder deres sprødhed i
denne flødestuvning. Server den som friskt tilbehør til røget laks eller andre
fisk og skaldyr.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min.
#
Flødestuvede agurker:
2½ dl piskefløde
2 agurker
salt og peber
1 håndfuld krydderurter (fx mynte, kørvel, dild og ramsløg)
1-2 tsk citronsaft
Tilbehør:
200 g røget laks
groft hvedebrød eller rugbrød
*
Hæld fløden i en gryde, og kog den ind til tyk konsistens.
Skræl agurkerne, flæk dem, og skrab kernerne ud.
Skær dem i 1 cm tykke skiver.
Vend agurkerne i fløden, og kog i 10 min.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt hakkede krydderurter lige inden servering, og smag
til med citronsaft.
Anret laksen på et fad eller på tallerkener, så den danner
en fordybning på midten.
Anret de stuvede agurker heri, og server med brød.
Tips: Gem agurkeskrællerne, og vend dem i salatskålen, hvor
de pynter og smager skønt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin