Fisk er særlig godt for dig, som vil sænke dine blodfedtværdier. Fisk er ofte magre, selv fede fisk er ofte magrere end fx. medisterpølse. Fiskefedtstoffets kvalitet er tilmed særlig godt, fordi det har en lille del mættet fedtstof og en stor del flerumættet fedtstof.
De flerumættede fedtstoffer i fisk er af en særlig beskaffenhed, der er særlig god, når det drejer sig om at sænke højt indhold af triglycerider i blodet, mens de flerumættede fedtstoffer fra planteriget, fx. olier, bløde og flydende margariner, først og fremmest sænker dine kolesterolværdier.
Fisk kan tilberedes på mange forskellige måder, koges, steges, graves, grilles m.m.
I gourmet-mad forekommer fisk ofte, desværre tit maskeret i mængder af smør og fløde og bliver derfor ikke noget godt måltid. Det drejer sig om at være opmærksom ved tilberedningen og bruge bløde fedtstoffer for at holde mængden af mættet fedt nede.
I ♥ venlige opskrifter er der en hel del tips til retter, der er værd at prøve. Fælles for alle fiskeretter er, at de indeholder lidt mættet fedtstof, hvilket gør, at P/S-forholdet bliver højt. Når du spiser måltider med kød og med ost bliver P/S-forholdet lavere. Ved at variere måltiderne kød - fisk - morgenmad - mellemmåltider udligner P/S-forholdet sig i løbet af ugen.